Kom ook Curlen!

Schrijf je nu in met een team!
Inschrijving is geopend. Meld je snel aan want vol = vol!

Curlen – Eisstockschiessen

Bekijk het filmpje over Eisstockschiessen! Dit staat garant voor een heleboel lol op de ijsbaan! Schrijf je snel in!

Curlen is hot!

Op een paar avonden gaan we op de schaatsbaan een curling competitie spelen. Geef je op met je familie, vrienden en/of collega’s en maak er een gezellige avond van! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret! Curlen is leuk, maar ernaar kijken ook. 

Een curlingsteam bestaat in de meest ideale samenstelling uit 4 personen (i.v.m. de vier te werpen items). Bestaat je team uit 3 personen, dan gooit één speler twee keer. Bestaat je team uit vijf personen, dan zul je moeten rouleren.

Minimale leeftijd: 12 jaar

De avond duurt van 19:00 – 22:00 uur; we verzoeken jullie om 18:30 uur aanwezig te zijn. Er worden 5 rondes gespeeld van ieder 10 minuten. Aan het einde spelen nummer 1 & 2 de Finale!

We hebben 1 baan met Eisstockschiessen en 1 baan met fluitketels; jullie spelen om de beurt op elke baan.

KOSTEN

Deelname voor curling bedraagt € 12,50 per persoon.

Betaling kan bij de kassa op de avond zelf.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor deelname. Je wordt dan verder geïnformeerd over deze competitie. Oh ja, en trekken jullie een leuke outfit aan? 😉

MELD JE NU AAN VOOR DE CURLINGCOMPETITIE!

Datum

7 + 5 =

Spelregels
Er staan twee teams op de baan, die tegen elkaar een partij gaan spelen. Je wisselt elke ronde qua baan. Op baan 1 gebruik je Eisstockschiessen en op baan 2 fluitketels; we gebruiken hierbij geen bezems. Beiden staan garant voor een hoop lol!

De kleurverdeling wordt vóór aanvang van de partij aangeduid door de scheidsrechter. De teams gooien om de beurt een steen. Het lijkt op jeu de boules, maar dan op ijs. Dit gebeurt vier keer, elke speler heeft één steen. (in totaal in een partij worden er dus acht stenen gegooid). De steen wordt vanaf de werplijn (startblok) in één keer naar de andere zijde van de baan geschoven en wel zo dicht mogelijk bij het middelpunt van de cirkel aan het einde van de baan. Na 8 stenen (4 om 4) wordt er bekeken welke kleur steen het dichtst bij het middelpunt ligt. Deze is de winnaar.

Het team welke de winnende kleur gegooid heeft verdient een punt. Zo spelen de teams in drie partijen (3 x 8 stenen) een wedstrijd. Het team welke van de drie partijen twee keer het meest dichtbij het middelpunt van de cirkel heeft gelegen wint. Zo kan een mogelijke uitslag zijn 2-1, 3-0 etc.

Let op: een steen die kantelt tijdens de worp of de achterzijde van de baan raakt, wordt niet meegeteld in de wedstrijd. Deze zal dan ook van de baan verwijderd worden.