Missie – Visie

Wij willen de inwoners van Bennebroek en de overige gemeentes in Bloemendaal bij elkaar brengen, het mogelijk maken om elkaar laten ontmoeten in de donkerste periode van het jaar, wanneer velen zich eenzaam voelen.

Missie – verbinding, samen, ontmoeten

De Stichting Bennebroek Winter Wonderland staat voor verbinding. Wij willen de inwoners van Bennebroek en de gemeente Bloemendaal bij elkaar brengen, het mogelijk maken om elkaar laten ontmoeten in de donkerste periode van het jaar, wanneer velen zich eenzaam voelen. Jong en oud, samen of alleen, iedereen is welkom om in beweging te komen, om feest te vieren en samen plezier te beleven aan activiteiten, georganiseerd voor én door Bennebroekers.

Visie – ijsbaan en feest, jong en oud

In een tijd waarin velen vooral digitaal actief zijn, willen wij de inwoners van Bennebroek in beweging brengen. Letterlijk, door een ijsbaan te plaatsen in het hart van Bennebroek en daar om heen een feestelijk en divers activiteitenprogramma aan te bieden voor jong en oud, gesteund door de middenstand in Bennebroek e.o. en vele bevlogen vrijwilligers.

Doelstelling – voor en door Bennebroekers, jong & oud

De stichting heeft tot doel:

 • Bloemendaalse kinderen in de kerstvakantie in beweging te krijgen door een ijsbaan te plaatsen in het hart van Bennebroek en hen te laten schaatsen en deel te laten nemen aan de diverse activiteiten die er rondom de ijsbaan worden georganiseerd.
 • Bloemendaalse kinderen wiens ouders niet over de middelen beschikken om hen deel te laten nemen aan de activiteiten, ook in de gelegenheid te stellen wel deel te laten nemen aan het schaatsten en de andere activiteiten welke voor hen georganiseerd worden voor en tijdens de kerstvakantie.
 • De inwoners van gemeente Bloemendaal (jong én oud en alles wat er tussen zit) samen te brengen door een feestelijk en divers activiteitenprogramma aan te bieden rondom de ijsbaan overdag en ’s avonds.
 • Dit programma mogelijk te maken dankzij de middenstand van gemeente Bloemendaal en vele bevlogen vrijwilligers.

Inspiratie en idealen

Wij geloven in de kracht van de verbinding die ontstaat door een ongedwongen ontmoeting. Waar mensen samen komen, ontstaat verbinding en warmte. In deze tijd waarin mensen binnen zitten, vooral digitaal actief contact onderhouden en een praatje daardoor niet meer vanzelfsprekend is, willen wij waardevolle, ongedwongen ontmoetingen mogelijk maken. Wij willen jong en oud letterlijk in beweging brengen op de ijsbaan, omdat bewegen goed is voor iedereen. Daarnaast is het ons doel om eenzaamheid tegen te gaan in een donkere periode van het jaar door een laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren waar een divers en aantrekkelijk activiteitenprogramma aangeboden wordt. Verbinding zoeken wij ook met de middenstand en vele ondernemers in gemeente Bloemendaal, Bennebroek en alle aangrenzende gemeenten. Daarnaast zoeken wij samenwerking met lokale belangenorganisaties, kerken, verenigingen en vrijwilligers.

Activiteiten en doelstellingen

 • Alle schoolkinderen uit Bennebroek en overige Bloemendaalse gemeentes de mogelijkheid tot schoolschaatsen aanbieden
 • +/- 2500 kinderen (2 – 18 jaar) laten schaatsen tijdens Bennebroek Winter Wonderland
 • +/- 200 ouderen (50 – 70+) laten participeren in de activiteiten en festiviteiten van Bennebroek Winter Wonderland
 • +/- 40 cliënten van de Hartekamp groep een middag vol plezier laten beleven op het ijs
 • Creëren van een netwerkplek van (lokale) ondernemers uit Bloemendaal en wijde omgeving o.a. door een samenwerking met hen aan te gaan waarin diverse mogelijkheden worden gecreëerd voor het ontvangen van cliënten en het houden van personeelsbijeenkomsten
 • Het creëren van een laagdrempelige, sfeervolle ontmoetingsplek voor alle leeftijden
 • Kinderen (4 – 16 jaar) uit gemeente Bloemendaal die onder de armoedegrens opgroeien vrijkaartjes bieden voor minimaal 1x schaatsen.

Locatie

Bennebroekerlaan t.h.v. nr 49 in Bennebroek (Geitenwei)
Parkeren aan parkeerterrein Binnenweg Bennebroek, naast de kerk.

Algemeen

info@bennebroekwinterwonderland.nl
06 - 41539463

Sponsoring / PR:

rogier@bennebroekwinterwonderland.nl
06 - 43247329

Bennebroek Winter Wonderland wordt beveiligd door:

Ben je naar iets op zoek? Vul dan hier een zoekwoord in: