Kom je ook met je klas schaatsen?

14 december 2018 – 21 december
In deze periode kun je met je klas komen schoolschaatsen. De ijsbaan is dan exclusief voor scholen gereserveerd.

Schoolschaatsen

Komen jullie ook gezellig schaatsen in de week voor de Kerstvakantie?

IJSTIJD

De KNSB maakt het via het programma ‘IJSTIJD’ als sponsor mede mogelijk om deze ijsbaan te realiseren in Bennebroek. Hun doel van dit initiatief is om schaatsen in Nederland voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. Hierdoor wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met de schaatsbeweging. Door tijdelijke kunstijsbanen in verschillende dorpen en steden te ondersteunen vanuit het marketingcollectief IJSTIJD! wordt de eerste stap naar lokaal schaatsen gezet.

LESPAKKETTEN

KNSB levert dit jaar ook lespakketten voor op scholen, hierbij leer je vanaf je gymlessen al de eerste schaatsbewegingen voordat je het ijs op gaat. Alle kindjes krijgen een boekje met hierin vragen over alle schaats sporten die zij kunnen beantwoorden, op deze manier leren zij meer over de sport en de veiligheid, dit op een speelse manier. De lespakketten zijn online te bestellen. Meer informatie hierover vind je op www.schaatsen.nl/ijstijd.

DATA

Op de volgende dagen hebben scholen exclusief toegang tot de ijsbaan: 

Datum

Tijden

Vrijdag 14 december

9.00 – 15.00 uur

Maandag 17 december

9.00 – 15.00 uur

Dinsdag 18 december

9.00 – 15.00 uur

Woensdag 19 december

9.00 – 12.00 uur

Donderdag 20 december

9.00 – 15.00 uur

Vrijdag 21 december

9.00 – 15.00 uur

KOSTEN

Er kunnen per uur 60 kinderen schaatsen op de ijsbaan, dat komt dus neer op 2 klassen per uur. Ook voor de kleuters zijn er dubbele ijzers beschikbaar. Wel is het fijn om iedereen zoveel mogelijk zelf zijn/haar schaatsen mee te laten nemen, met name bij de kleinere kinderen. Noren zijn helaas niet toegestaan.

De kosten per kind bedragen € 2,50 inclusief schaatshuur.

Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de kinderen. We zijn nog bezig om vrijwilligers te regelen voor schaatsclinics tijdens deze uren.

AANMELDEN

Een klas kan eenvoudig aangemeld worden via info@bennebroekwinterwonderland.nl bij vermelding van gewenste data en tijden.

Reageer snel want vol = vol!

Bij ons heb jij of je kind een IJSTIJD! polsbandje gekregen! Heb jij de unieke code op het polsbandje al verzilverd? Doe dit dan snel en kies een GRATIS schaatsactiviteit ⛸ voor in de voorjaarsvakantie⛸! Bekijk de video voor een korte uitleg!