Na twee jaar van afwezigheid door corona is er dit jaar weer een lichtpuntje in de regio; de derde editie van Bennebroek Winter Wonderland gaat door. Van vrijdag 16 december tot en met zondag 8 januari 2023 kunnen jong en oud weer genieten van de tijdelijke en overdekte ijsbaan op het evenemententerrein Middendorp aan de Bennebroekerlaan in Bennebroek.

Het was volgens de organisatie nog even spannend door de problemen met de toevoer van diesel. De hoofdsponsor van het evenement, Dura Vermeer, heeft echter de garantie gegeven dat dit voor de ijsbaan geen problemen zal opleveren. Een hybride aggregaat, deze draait op accu’s die worden opgeladen door zonne-energie en wordt aangevuld met brandstof, moet zorgen voor een milieuvriendelijkere oplossing die ook in de kosten scheelt.

Met Bennebroek Winter Wonderland wil de organisatie een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud creëren in de donkerste weken van het jaar. Op de ijsbaan wisselen vrij schaatsen, curling, schoolschaatsen en diverse events zoals kinderdisco en kerstbingo elkaar af. Bij de Winter Wunderbar kunnen bezoekers terecht voor winterse hapjes en drankjes.